Bora Bora Bora Bora Australien - Darwin Australien - Ayers Rock Kina Påskön Australien - Östkusten Nya Zealand - Nordön Påskön Thailand, Del 1 Nya Zealand - Sydön Thailand, Del 1 Australia, Ayers Rock Nya Zealand, Sydön
Förstasidan
 
Mexico
Chile
Påskön
Bora Bora
Nya Zealand - Nordön
Nya Zealand - Sydön
Australien - Östkusten
Australien - Ayers Rock
Australien - Darwin
Singapore
Malaysia
Borneo
Brunei
Thailand, Del 1
Thailand, Del 2
Kambodja
Hong Kong
Kina
Jorden Runt, Februari-Juni 2002
 
 
 
Under denna period reste vi Jorden Runt, och de länder vi till slut besökte var (i nedanstående ordning):
Denna site innehåller bilder från de oika platser vi har varit på, med bildtexter och utdrag ur den dagbok vi hela tiden skrev. Länkarna till vänster leder till olika länder/platser uppdelat som vi tyckte passade. Styr muspekaren över bilderna på respektive sida för att få veta var de är tagna.
 
 
 
 
 
 
Vad var bäst och vad var sämst?
 
Detta är en rätt komplicerad fråga, och det fanns ju givetvis massor av höjdpunkter. Men vi kan försöka med en enkel sammanfattning:
 
Jobbigast:
Malaysia (främst fastlandsdelen då) var väldigt jobbig, då maten var helt kass, folk var inte särskilt trevliga eller hjälpsamma och de negativa aspekterna av kvinnosynen lyste igenom hela tiden.
 
Bäst:
De mest imponerande platserna sett ur ett byggnadsmässigt perspektiv var Påskön, Angkor-området i Kambodja och Kinesiska Muren (Maya-templen i Mexico kommer på en hedersvärd andraplats). Dessa platser är helt otroliga och de gör ett makalöst intryck på en!
 
Stränder:
När det kommer till stränder så har vi sett massor av stränder, men de två platser som är helt enastående är Bora Bora (ett rev omkring hela ön som har resulterat i en UNDERBAR lagun) och stränderna i Thailand (speciellt de kring de två Koh Phi Phi-öarna).
 
Djur:
Djurvärldens höjdpunkter har varit många, men krokodiler, koalor och kängurus i Australien, orangutanger på Borneo och pandor i Kina är på en plats för sig själva.
 
Natur:
Naturmässigt sett så har Australien och Nya Zealand platser som är så imponerande och vackra så att man kan bli tårögd. Speciellt Nya Zealand, med sin närhet mellan helt olika klimat-zoner och naturväxlingar, är underbart att hyra en bil och bara köra omkring på dess två öar.