Förstasidan
 
Mexico
Chile
Påskön
Bora Bora
Nya Zealand - Nordön
Nya Zealand - Sydön
Australien - Östkusten
Australien - Ayers Rock
Australien - Darwin
Singapore
Malaysia
Borneo
Brunei
Thailand, Del 1
Thailand, Del 2
Kambodja
Hong Kong
Kina
Hong Kong
 
 
 
Hong Kong
 
"Efter fyra dagar här har vi förstått att det ALDRIG kommer att sluta regna, det är som om Syndafloden är på väg! Det bor knappt sju miljoner människor i Hong Kong. De är inte överdrivet trevliga men de flesta pratar å andra sidan engelska, vilket är ett enormt plus efter språkbarriärerna i Malaysia och Thailand.
 
Kommunaltrafiken är lysande, förutom ett "Falling Down"-problem: Man MÅSTE ha jämna pengar när man skall betala bussar, spårvagn, båt mm, och i affärerna får man inte växla pengar utan måste köpa något. ÅÅÅHHH!!! Man blir relativt vansinnig ibland! Men annars så går alla färdmedel snabbt och ofta, så att ta sig någonstans är sällan något problem.
 
 
Utiskt från Victorias peak "Vi bor på Hong Kong Island där det mest intressanta finns. Vi har bl a varit ute på den högsta kullen på ön (Hong Kong både består och är omgivet av höga berg), Victoria's Peak, varifrån man fick en lysande utsikt över både ön och fastlandet. Lippo Towers
Upp på Victoria's Peak kom vi med en bergbana, som de har haft sedan 1888! Den åker i en BRANT lutning rakt upp till utsiktsplatsen."
 
Bank of China Tower "Naturen är väldigt vacker med alla berg och dalar, och det finns ett antal annorlunda och fina skyskrapor, en del av dem så höga som mellan 300-400 meter (bl a det kända Bank of China Tower). Utsikt över staden
En dag åkte vi dubbeldäckarbuss från nordsidan på ön där dess stadskärna ligger, till den södra delen. Där gick vi på Stanley Market, en marknad där man kan hita det mesta till ett bra pris!"
 
Hong Kong Island på kvällen "Måndagskvällen åkte vi båt över till fastlandet (en färje-operation som även den har varit i bruk sedan 1888. Måste ha varit ett bra år...) till Kowloon, där vi unnade oss öl och vin och västerländsk mat på Hard Rock Café, där vi såg fotbolls-VM på storbilds-TV (ok, Tunisin - Belgien kanske inte var den MEST spännande matchen, men ändå...)."
 
"Vi har även åkt dubbeldäckar-spårvagn (den enda i världen) genom city, och det gav en bra representation över innerstaden, även om det gick VÄÄÄLDIGT långsamt. När vi stod i kö för att komma på en spårvagn så klev Fredrika på den, och sedan stängde den dörrarna och åkte!
Där stod jag kvar och såg hur Fredrika tittade ut genom bakfönstret på hennes spårvagn som bara kom längre och längre bort. Jag hoppade på nästa spårvagn som kom strax efter (frasen "Följ efter den där spårvagnen!!!" och ett febrilt pekande förstods inte till 100% av chauffören...), och efter en kort resa så återförenades Fredrika och jag på nästa station."
Dubbeldäckade spårvagnen
 
Hong Kong Convention & Exhibition Centre Givetvis har vi också varit vid Hong Kong Convention & Exhibition Centre, där cerenomin hölls 1997 då England lämnade tillbaka Hong Kong till Kina."